Framgångshistorier

Mötena blev nyckeln till framgång

Nevina, -37 kg

– Jag funderade på vad jag skulle göra annorlunda och kom fram till att jag skulle gå på möten. Dessutom skulle jag gå jämviktsprogrammet. Det var nu eller aldrig!

Förra gången Nevina gick ner i vikt med ViktVäktarna åkte hon på skidresa när det bara var några kilon kvar till målvikt. När hon kom hem var hon tillbaka i gamla ovanor igen. Den här gången bestämde hon sig för att gå hela vägen i mål.

Inspirationskälla

– Redan på första mötet kände jag att det skulle gå. Min coach var så välkomnande och utan henne hade det aldrig gått.

Nevina som tidigare hade provat brevkurs hos ViktVäktarna tror att mötena var a och o för att hon lyckades den här gången.

 – På mötet blir jag inspirerad och glad. Jag har träffat nya kompisar och vi ger tips till varandra. Jag nådde min målvikt i början av förra sommaren men går fortfarande på möten för att det är så roligt.

Planerar sin dag

– Varje morgon vid morgonkaffet planerar jag min dag. På det sättet vet jag hur många SmartPoints jag har kvar till kvällen och att de räcker till.

Nevinas stora last är bröd och ost, något hon ofta fuskade med under tidigare viktminskningsförsök. Den här gången har hon fortsatt njuta av allt hon tycker om men i små mängder. Hon bakar fortfarande bröd, men lägger in det i frysen.

– Jag unnar mig allt som jag vill äta men nu gör jag bra val och väljer fettsnålare varianter.  Det bästa med ViktVäktarna är just att man får äta och dricka vad man vill, det finns inga förbud utan man äter sund och bra mat.

Förutom att gå på möten är Nevina flitig användare av webb och app.

– Appen ger massor med bra tips och recept, den går inte att klara sig utan. Receptbanken är toppen och jag har hittat två favoritrecept – Tomatsoppa med ris och Lingryta med curry.

En aktiv livsstil

Nevina har alltid promenerat och cyklat mycket men med viktminskningen kom ytterligare goda vanor. Nu går hon på gym två gånger i veckan.

– Jag är väldigt aktiv och känner mig piggare både mentalt och kroppsligt. Jag mår skitbra helt enkelt!

Smarta viktminskningsredskap med ViktVäktarna

Hållbar viktminskning

Nevina gick ner i vikt varje vecka och var fokuserad och motiverad hela vägen in i mål. Tack vare att hon genomförde jämviktsprogrammet har hon idag fått en ny livsstil och ser inga problem med att hålla vikten.

– Jag har svårt att tro att jag skulle gå upp i vikt igen efter att ha gjort den här resan. Dessutom har jag slängt alla stora kläder eftersom jag inte ska ha dem igen!

Nevinas tips

  • Gå på möten
  • Gå jämviktsprogrammet
  • Planera i förväg och för checklista