Framgångshistorier

Normalviktig för första gången i sitt liv

Malin, -40 kg

Malin har alltid mått dåligt av sin övervikt och hennes liv var fyllt av godis, glass och skräpmat.  Vändpunkten blev ett bryskt uppvaknande på ett läkarbesök och efter att ha samlat mod gick Malin till ViktVäktarna.

– När jag kom till ViktVäktarna vägde jag 103,2 kg och det kändes omöjligt att nå normalvikt.

Steg för steg insåg Malin att hon kunde lyckas och en morot blev att slå sin coachs viktminskning på 32 kg – vilket hon gjorde med 8 kg!

Ett steg i taget

Malin bestämde sig för att låta det ta tid och att främst fokusera på kosten. Det har inte alltid varit enkelt att ändra vanorna, men tack vare att hon kan äta allt har hon fått det att fungera.

– Från att ha ätit godis som lunch äter jag nu riktig mat. Jag har lärt mig att göra nyttiga val – innan lagade jag makaroner och pommes på sin höjd, nu väljer jag tonfisk, kyckling och mycket grönsaker.

Malin gillar att äta mat som är lättlagad och hämtar mycket inspiration från appen och skapar egna recept. Hon har hittat flera nya favoriter.

– Bananpannkakor är ju så gott och enkelt!

För Malin har viktresan varit en livsstilsförändring, ingen quick fix.

– Jag har inte gjort alla förändringar på en gång, utan tagit ett steg i taget. Det måste få ta tid för att de nya vanorna ska bli bestående.  

Malin före och efter

Stolt guldmedlem

Viktminskningen har inneburit flera vinster för Malin, både fysiska och psykiska. Även om hon har svårt att ta in den nya spegelbilden så är hon stolt över att ha lyckats gå ner 40 kg.

– Jag är piggare, gladare och känner mig äntligen bekväm med mig själv.

Nu är hennes mål att fortsätta vara guldmedlem och gå regelbundet på möten.

– Jag vill aldrig ha tillbaka mina 40 kilon! Jag ska fortsätta gå på möten, åtminstone varannan vecka. På mötena får jag massor med motivation, min coach är en inspirationskälla!