Framgångshistorier

Nu flyger Cina fram - och njuter fullt ut av livets goda!

Cina, -30,7 kg

"Det gäller att njuta fullt ut, på alla plan! Och det är ju möjligt med ViktVäktarna."

Cinas resa har varit lång och bitvis riktigt tuff.

- Jag fick diagnosen Lipödem för ett och ett halvt år sedan. Ungefär 10% av alla kvinnor lider av detta, och många utan att veta om det. Det innebär för mig bland annat ständig värk och extra svårt att gå ner i vikt.

Redan 1987 var hon med i ViktVäktarna för första gången. Även “soppor, shakes och andra metoder” har hon betat av under årens lopp.

- Det verkligt svåra har varit när jag väl har gått ner i vikt och sedan frikopplat mig från programmet. Då har kilona kommit tillbaka. Men denna gången hade jag bestämt mig. Nu fick det vara nog!


Bubblisarna och ViktVäktarna vänner på vägen

 

Den 26 januari 2017 stegade Cina, i sällskap av vännen tillika kollegan Ingela, fast besluten, in på ViktVäktarna. Knappt ett år senare klev hon i mål. Tack vare guldmedlemsskapet och möjligheten att fortsätta gå på möten känner hon starkt tilltro till framtiden, och att detta är hennes nya, hållbara livsstil.

- Med hjälp av glutenfri och antiinflammatorisk kost, att hålla mig ifrån socker, men inte minst att gå på ViktVäktarna har jag betydligt mindre smärta i kropp och leder.
 

Bubblisar har också varit till god hjälp. Det är kompressionsleggings som masserar benen och hjälper lymfvätskan att försvinna. Som undersköterska har dessa kommit väl till pass eftersom hon går och springer en del på jobbet.

- Jag vågar äntligen visa mina ben. Och jag liksom flyger fram på jobbet! Nu är det bara armarna kvar. Jag ska operera dem så att de matchar resten av kroppen!


ViktVäktarna tar hand om oss efter viktnedgången

 

Cina och Ingela går fortfarande på veckomötena med coachen Katarina Krüger och de andra i gruppen. Hon tycker det är otroligt viktigt och värdefullt att ha en ViktVäktarpartner.

- Det är de fortsatta mötena som är svaret på varför jag lyckats hålla vikten! Det är så bra stämning, och så trevligt. Alla bjuder på sig själva och delar med sig av tips. En deltagare berättade, att när hon blir bjuden på fika hos någon så väljer hon bara sådant som  r hembakat, alltså det som är bakat med kärlek. Köpekakan avstår hon lätt. Sådan vettig tanke det är!

När Cina berättar hur hon mår nu jämfört med innan ViktVäktarna så betonar hon njutningens betydelse.

- När jag väl äter något “syndigt” så njuter jag med alla 7 sinnen! Med det menar jag att jag verkligen är där till hundra procent. Då gäller det att njuta fullt ut, på alla plan! Och det är ju möjligt med ViktVäktarna.