Framgångshistorier

Sara: "Jag släpper inte detta när jag är i mål - jag är ViktVäktare livet ut!"

Sara, -47 kg hittills

“Du väger för mycket” sa vården när Sara och sambon Thomas sökte hjälp att få barn. Det var på våren 2016, och blev startskottet för Saras stora förändring i livet.

- Jag ville inte komma på återbesök och höra att jag skulle behöva gå ner ytterligare. Så jag bestämde mig för att minska ett visst antal kilo. I september 2016 började jag på ViktVäktarna och minus 30 kg blev målet. När jag nådde målet 2017, ville jag bara fortsätta resan nedåt eftersom det gick så bra!

Sedan dess har Sara lagt om sitt mål till att bli guldmedlem hos ViktVäktarna. Resan pågår än, men Sara känner ingen stress.

- Det tar den tid den tar. Jag tänker ändå fortsätta leva så här när jag har gått i mål. För mig handlar det inte om utseende utan om hur jag mår.

Sara berättar också att hennes förändring har inneburit så många andra ringar på vattnet.

- Inte för att jag vantrivdes innan, men det fanns saker jag inte gjorde då för att jag helt enkelt inte orkade. Som fjällvandring, det är ingen höjdare med 50 kg övervikt. Och i mitt jobb som lärare är det härligt att kunna springa runt och leka med barnen utan att bli helt genomsvettig.

 

Minus 47 kilo sätter spår i skallen

 

Även om Sara alltid uppfattat sig som glad och positiv så känner hon nu att hon vågar ta mer plats psykiskt, inte bara fysiskt.

- Jag tar för mig mer nu, och är den jag är fullt ut. För jag är ju fortfarande samma Sara innerst inne, men jag låter henne komma fram mer!

Sara beskriver också den märkliga upplevelsen av att omgivningen ser en “ny” person.

- Mycket av ens identitet sitter i utseendet. Tankar som “Kanske vännerna ser mig som jag var då, men vem är jag nu - som smal?” kan dyka upp ibland. Ja minus 47 kg sätter verkligen sina spår i skallen...
 

 

WW-vänner på väg mot guld

 

Vännen Anna blev inspirerad av Saras stora förändring och bestämde sig även hon för att gå med i ViktVäktarna. Tillsammans har de nu startat Instagramkontot VVvänner, där de delar med sig av sina respektive resor.

- Vi har samma mål: att bli guldmedlemmar. Så vi hoppas att vi kan inspirera andra till en livsstil med aktiva val, samtidigt som vi stöttar varandra.
 

 

Saras bästa tips för att lyckas med sitt livs stora förändring

 

  • Börja lägga en bra grund med maten. Tänk inte mat och motion samtidigt, då blir det lätt för mycket.
  • Planering är A och O. Sätt dig 10-15 minuter på kvällen och planera morgondagen.
  • Kolla upp vad saker och ting kostar i SmartPoints innan du äter.

Själv har Sara börjat springa så smått det senaste halvåret.

- Jag går längs Göta Kanal där det finns en allé. Först går jag 5 träd sen springer jag 10. Mina motionsrundor ser jag i första hand som rekreation där jag får andas och sortera tankar.

Fler av Saras, och såklart Annas, tankar kan du ta del av på deras instagramkonto @wwvanner. Lyssna också på VV-podden avsnitt 7 i säsong 4, där Sara intervjuas av Karin Nileskog.