Framgångshistorier

Stephanie: “Jag tappade nästan andan när jag hade gått ner ett kilo!”

Stephanie, -28 kg

 


Ända sedan 10-årsåldern har Stephanie, som nu är 23 år, kämpat med sin vikt på olika sätt. Hon hade vant sig vid att vara “hon den knubbiga”. När hon, aningen skeptisk, valde att testa ViktVäktarna för ett år sedan, märkte hon snart att det var lättare än hon hade trott. Att fysiskt gå ner i vikt alltså. Men Stephanie beskriver sin viktresa som mer psykisk än fysisk.


- Jag har kommit till insikt med hur mycket av mitt eget värde jag la i hur stor jag var! Trots att jag nu är smal så kan jag ibland känna mig tjock - men bara inne i huvudet!

"Åh herregud, det funkar ju!"

Även om Stephanies mamma länge hade försökt peppa henne att försöka med ViktVäktarna så var det först när en vän började som hon beslöt sig för att ge det en chans.

- Jag tappade nästan andan efter första veckan när jag hade gått ner ett kilo. “Åh herregud, det funkar ju!”

 

Jag har världens bästa familj som har stöttat mig

 

De största förändringarna när det gäller maten är portionsstorlekarna och att inte sitta framför tv:n med chips och godis.

- Jag har inte krånglat till det med specialingredienser, man är ju inte gjord av pengar i min ålder. Så vanlig mat men mindre portioner. Och mer mellanmål så jag inte småäter som innan.

 

Stephanie valde att inte berätta för någon utanför familjen. Men mamma som hon bor hos och systern i Stockholm har stöttat henne mycket. När hon 15 kg senare åkte till Göteborg för att träffa kompisar så möttes hon av häpna miner!

- Jag har alltid drömt om att få uppleva det, lite som på tv-program där någon gått ner mycket och alla häpnar! Och det gjorde de!

 

Nu är jag så stolt och jag mår så bra

 

Stephanie mår bättre än någonsin nu. Även om det svåraste arbetet fortsätter. Det som började när hon nådde sin målvikt.

- Det sitter så mycket inpräntat i huvudet, det är som att jag ibland kan känna mig tjock som innan, fast jag vet att jag inte är det. Som en slags fantomsmärtor!
 

 

Stephanies råd till andra som funderar på att prova ViktVäktarna

  • Ge det en månad. Om det inte funkar så är det bara en månad. Men, tillägger hon, det funkar ju…
  • Låt bli spegeln så gott det går! Själv missbrukade jag spegeln en tid, och då ser man inte förändringar så tydligt.
  • Allt förändras inte för att du går ner i vikt. Du måste jobba mentalt också.
Stephanies favoritrecept från ViktVäktarna