Framgångshistorier

Tommys belöning; ”jag kan rida igen!”

Tommy, -27,5kg

Tommy som är en före detta elitidrottsman gick upp i vikt när han fick ett stillasittande arbete.  Nu orkar han äntligen springa igen och har dessutom tagit upp sin hobby.

– Att jag tog modet i mig och började rida igen känns som en stor belöning.  Nu motiverar ridningen mig till att hålla vikten - jag vill ju fortsätta med min hobby.

Långsiktighet

Tommy har provat flera olika dieter för att sedan gå upp alla kilon igen. Han bestämde sig för att välja något mer långsiktigt och hade hört att ViktVäktarna var bra.

– Det bästa är att man lär sig mycket om mat. Det är ingen bantningskur, utan en livsstil som jag vill fortsätta leva efter.

Tommy var fokuserad hela viktresan och hann gå ner alla sina kilon och gå Jämviktsprogrammet innan hans 7-månaders medlemskap löpte ut.

– Jag fick en kick av att viktminskningen gick så bra.  Jag satte även små delmål som motiverade mig. På mötet får jag mycket pepp och stöd, inte bara av coachen, utan även de andra medlemmarna. Alla jobbar mot samma mål och vill hitta en bättre livsstil.  

Medlemmar-Tommy före och efter

Matkassen – bra för vikten och ekonomin

För att få koll på maten har Tommy ViktVäktarnas matkasse varje vecka. Den har inte bara hjälpt honom att äta bra och hälsosam mat.

– Det blir billigare att ha matkasse. Jag har matlådor med mig till jobbet istället för att gå och köpa skräpmat. Dessutom gör man oftast dåliga val och det slinker ner något onyttigt när man handlar efter jobbet.

Tommy äter inte bara mer regelbundet, han har även blivit medveten om vad han stoppar i sig.

– Jag har fått ett annat tänk och värderar allt som jag äter. Det sitter alltid någon där på axeln och ifrågasätter mina matval.

Belöningarna ger motivation

När Tommy började på ViktVäktarna köpte han också en Fitbit och började promenera. Promenaderna blev till jogging och nu springer han 3-4ggr/vecka och rider så ofta han kan.

– Belöningarna är att jag orkar springa längre och att jag kan rida igen. Det motiverar mig till att hålla vikten. Jag är gladare, piggare och har ett bättre liv, jag har äntligen hittat en livsstil som jag vill leva efter.

Tommys tips

Misströsta inte – du kommer gå ner i vikt om du följer programmet. Det är ett fantastiskt bra program!
Fyll i vad du ska äta under dagen i förväg så ser du vad du har att spendera och slipper obehagliga överraskningar.