Framgångshistorier

Träningsresan blev starten på en hälsosammare livsstil

Lotta, -11kg

Lotta följde med sin bror och svägerska på ViktVäktarnas träningsresa för att komma igång med sin träning. Som en bonus blev hon medlem hos ViktVäktarna och har gått ner 11 kg och snart nått sin målvikt.

– När jag ställde mig på vågen vägde jag mer än jag någonsin har gjort!

Kicka igång träningen

Lotta har varit på träningsresa med Springtime tidigare och var mycket nöjd. Den här gången kände hon att en träningsresa var på sin plats för att komma igång med träningen efter en skada som gjort henne stillasittande.

– Jag var med i en trafikolycka och skadade revben och ena foten så illa att jag inte kunde träna på ett tag. När jag väl blev frisk kändes det trögt att komma igång så då tog jag chansen när min bror och svägerska frågade om jag ville följa med dem på träningsresan.

Lottas svägerska är med i ViktVäktarna och för Lotta blev det ett bra sammanträffande att ViktVäktarna var med på resan.

– Jag bestämde mig för att gå med på plats när jag insåg att jag vägde mer än någonsin. Så det var ju en bonus!

Mackor och socker

Lotta jobbar som narkossköterska i ambulans och helikopter och har oregelbundna tider.

– Det blev mycket mackor eftersom det är enkelt och lättillgängligt. Nu har jag nästan helt slutat äta vitt bröd och dragit ner på sockret.

Lotta tycker inte att det har varit svårt att ändra sina matvanor.

– Jag saknar inget! Jag har alltid ätit mycket frukt och grönsaker, men jag åt för stora portioner. Om jag äter pasta äter jag betydligt mindre av det mot innan.

Lotta före och efter

Många vinster

Träningsresan fick igång Lotta, idag tränar hon minst två pass i veckan och joggar litegrann.

– När kilona minskar ökar min motivation. Jag känner mig smidigare både i jobbet och när jag tränar.

Förutom att Lotta känner sig lättare är hon också gladare och mår bättre. Lotta hade ryggproblem tidigare som är helt borta nu.

Ett långsiktigt projekt

Lotta har inställt på att nå sin målvikt (som bara är 2 kg borta) och planerar även för att åka på träningsresan nästa år igen.

– Jag vill behålla detta nu och det som är så bra med ViktVäktarna är att man får äta allt, och kan äta sig mätt. Det känns som något som jag kan fortsätta leva med.