Framgångshistorier

Ulrika: "Nu orkar jag busa och träna med Stella och den nya valpen!"

Ulrika, - 45,7 kg

"Tack vare allt arbete med tankar och rädslor så har mitt självförtroende stärkts och det känns så bra!"

Ulrika visste sedan innan att ViktVäktarna fungerar. Sommaren 2013 gick hon ner 12 kg, men sen var det stopp. För den gången.

- Det var inte programmet det var fel på, snarare att jag inte då accepterade att jag behövde vara ViktVäktare hela tiden. Den här gången har jag gått ner även med huvudet.

Det hon gjorde annorlunda inför denna gång var att göra upp en ordentlig plan.

- Jag bestämde mig för att börja som online-medlem.. När jag närmade mig 10 kg kvar till målvikt skulle jag gå över till all inclusive-medlemskap och gå på veckomöten. Jag visste att jag skulle behöva extra stöd mot slutet.

Sagt och gjort. Möten varje vecka, veckoplanering av maten och fortsätta jobba med huvudet och tankarna.

- Jag gör matsedel och handlar allt under helgen. Ser till att det finns gott om frukt hemma för de “svaga stunderna”. Det blev en hel del frukt i början!

Ulrika berättar att hennes sambo varit ett enormt stöd hela vägen.

- Om jag gjort något snedsteg så har han direkt peppat mig. “Glöm det nu, det var bara en dag!” eller “Ät så bra du kan” om vi varit bortbjudna på fest.

Även coachen Hanne får en stor eloge för Ulrikas framgångar och nya sätt att tänka.

- Hon har lärt mig att tänka tvärtom. Att fokusera på det jag får äta istället för vad jag inte får äta. Att inte ta bort saker som jag verkligen gillar.

 

Rör på sig alltmer

 

Antalet promenader har ökat. I sitt jobb, som kundservicechef på ett stort företag med hälsofokus, har Ulrika infört medarbetarsamtal under promenad!

- Det har fungerat jättebra. Många kollegor har blivit inspirerade av min livsstilsförändring. Jag ville också vara öppen med den, så de inte skulle tro att jag är sjuk!

Men inte minst har hunden, “pälsklingen”, Stella varit Ulrikas absolut bästa träningskompis. I takt med att kilona rasat har hon orkat träna, leka och busa alltmer med sin fyrbenta vän. Och - i mitten av augusti kommer familjens nya lilla golden retriever-valp, som förstås kommer sätta henne i ännu mer rörelse!

- Jag har till och med tagit steget att våga tävla med Stella i “rallylydnad”. Det är en situation där man syns och ska prestera något, något jag inte var bekväm med innan. Men tack vare allt arbete med tankar och rädslor så har mitt självförtroende stärkts och det känns så bra!

Ulrika tog tag i den mentala biten redan innan hon gick med i ViktVäktarna, för att klara av hela resan. Därefter har hon fortsatt utveckla sitt positiva tänkande, på möten och genom egen, trägen träning.

- Jag har tidigare haft en negativ dialog med med mig själv. Nu är den positiv. ViktVäktarna går verkligen på djupet. Det är inte “bara klämkäckt”. Man får ett fantastiskt stöd och kunskaper i att tänka sunt.
 

 

Ulrikas ViktVäktarfavoriter

 

Även om Ulrika gillar matlagning så är det ofta sambon som lagar maten eftersom han jobbar hemma.

- Jag kan ge honom ett ViktVäktarrecept och han följer det till punkt och pricka!