Framgångshistorier

ViktVäktarna är en livsstil, ingen bantingskur!

Anna, -8,4 kg

-ViktVäktarna är en livsstil som passar alla oavsett om du är överviktig eller bara vill leva sunt och äta näringsrik mat.

Anna hade gått upp i vikt efter graviditeten och tyckte att livet var ganska tråkigt. Hon testade flera olika dieter men eftersom de flesta innebar att utesluta något i kosten så kom alltid suget tillbaka.

Mat för hela familjen

För Anna var det jätteviktigt att visa barnen att man kan äta nyttigt utan att gå på dieter. Hon bestämde sig för att ge ViktVäktarna en chans, hon blev genast superintresserad och föll för Mättande dag. När Anna började gå ner i vikt så kom förändringarna snabbt. Tidigare i livet hade hon försökt gå ner i vikt genom olika metoder som innebar att avstå från viss typ av mat vilket inte fungerade. Med ViktVäktarna behövde inte Anna ta bort något ur kosten och hon mådde genast bättre.

Det dåliga samvetet försvann

-Det är första gången i mitt liv som jag inte har dåligt samvete över maten, jag kan äta utan att behöva tänka. Jag mår hur bra som helst och det känns som jag fått viktnedgången på köpet. Det viktigaste är att jag kan äta mat utan att plågas av mitt dåliga samvete som jag haft hela livet. Min man tycker det är härligt att se mig så glad och positiv, jag är så glad att jag gick med i ViktVäktarna.

Idag äter Anna mindre portioner. Hon äter regelbundet frukost, lunch och middag. Förr hoppade hon ofta över något mål och åt något onyttigt istället, hon åt mindre och valde dåliga alternativ. Idag äter hon mycket mer frukt och grönt. Under viktnedgången drabbades Anna av diskbråck och har därför inte kunnat träna. Det är enbart kosten som bidragit till viktnedgången.

Ny inspiration i köket

Anna är idag online-medlem och det fungerar toppen. Hon tycker inte att det varit en utmaning eller uppoffring att gå ner i vikt. Hon unnar sig choklad och annat gott så länge hon håller sig inom ramarna, allt skrivs in i appen.

-Det är inte jobbigt eftersom det går att äta allt fast med måtta.

Anna har köpt alla ViktVäktarnas kokböcker som går att få tag på. Hon ville laga middagar som alla i familjen kan äta.

-Hela familjen är jättenöjd och jag behöver inte laga en extra måltid till mig, utan vi äter alla samma mat. Jag lagar oftare mat idag och tycker att det är mycket roligare eftersom det finns så mycket nytt att testa. På söndagar går vi igenom vad vi ska äta i veckan och vi gör en planering för vad vi ska handla.

Anna är övertygad att hon inte kommer att gå upp i vikt i framtiden.

-Det är min livsstil, tänket med poäng det sitter i ryggraden. Det viktigaste är att man ser möjligheter och inte ser det som en diet. Det är ingen bantningskur -det är ett sätt att äta nyttigare. Det finns många fördomar om viktminskning och för mig handlar mer om att må bra i sig själv än en siffra på vågen.

Viktminskning med ViktVäktarna