Framgångshistorier

Zandra: "Jag trivs verkligen med mig själv nu!"

Zandra, -41,1 kg

"Hjärnan tror fortfarande att jag ska ha största storleken!"

Zandra var alltid smal som barn. Eftersom kilona kom smygande från 18 års ålder så upplevde hon inte sig själv som särskilt stor. Tack vare sin 11 månader gamla son fick hon till slut sitt uppvaknande.

- Jag orkade helt enkelt inte leka med min son. Knäna värkte, och när vi åkte pulka så orkade jag inte springa upp för backen. Jag kände bara att nu får det vara nog.

Hon beslöt sig för att göra en gastric bypass. Efter informationsmöten på vårdcentralen och bekräftat datum för operation fick hon veta att hon innan dess behövde gå ner 10% av sin vikt.

- Det behövde gå snabbt, med hjälp av dietshaker bland annat. Det ville jag absolut inte. Jag ville kunna leva som vanligt. Därför bestämde jag mig för att ge ViktVäktarna en sista chans.
 

 

ViktVäktarna Flex gör det enklare än någonsin

 

Under uppväxten var Zandras mamma ViktVäktare, och själv har hon varit med vid ett par tillfällen tidigare. Så erfarenheten fanns där, hon visste att det fungerade.

- Jag har till och med varit med när livsmedlen hade prickar i olika färger och man fick bläddra i butiksguider när man skulle handla. Det var något helt annat den här gången. Så mycket enklare. Som Flex till exempel, så skönt att inte behöva känna hunger!

Nu är Zandra en rutinerad ViktVäktare, och hon har lärt sig mycket utantill.

"ViktVäktarna har gett mig de verktyg jag behöver!"

- Jag vet exakt hur mycket en deciliter ris är till exempel. Allt sådant tar ju lite tid i början, men när man väl lärt sig så går det hur smidigt som helst. Särskilt med appen som man har till hands hela tiden.

Hon berättar vidare om vikten av att öva in ett smart tankesätt när det gäller maten och planeringen.

- Kolhydrater som ris ger ju en del SmartPoints. Men jag brukar tänka att, istället för att hoppa över ris helt och hållet så kan jag ta 1 dl istället för två och dryga ut med ärter och majs, så får jag ändå mättnaden.

 

En dröm går i uppfyllelse

 

Zandras senast uppfyllda mål är att hon uppnått normalt BMI. För henne betyder det att en dröm snart går i uppfyllelse.

- Jag har nu godkänts för en bröstoperation. Mina bröst har alltid varit stora och det har inneburit mycket besvär för mig. Så nästa sommar ska jag äntligen kunna köpa en bikini i en vanlig butik. Det känns så underbart!
 

 

Zandras råd till dig som vill ta steget!

 

  • Låt förändringen ta tid! Enormt mycket sitter i huvudet, och självbilden måste vänja sig också.
  • Ta en titt på gamla bilder ibland. Jag brukar tänka då: Dit vill jag aldrig mer!
  • Ge ViktVäktarna en chans. Det fungerar verkligen. Du får leva normalt och äta allt. Det krävs extra tankearbete i början men tack vare appen kommer du snabbt in i det.