ViktVäktarna - Grillad halloumi med päronsallad

Grillad halloumi med päronsallad

12
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Halloumi har en läcker konsistens och sälta. Godast är den tillagad, på grillen eller i stekpanna. Detta är en perfekt rätt om du vill bjuda vegetariskt.

Ingredienser

Bulgur, okokt

2 dl

Päron

2 st

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, röd

Halloumi

200 g

Sallad

3 dl

Ruccola

3 dl

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Timjan

1 msk, färsk, eller koriander

Citron

1 st

Fraiche 8%

1½ dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Dela päron i fyra bitar. Skiva zucchini. Skala och dela lök. Skiva halloumi. Lägg päron, zucchini, lök och halloumi på grillen.
  3. Blanda sallad, ruccola och bulgur på ett fat. Lägg på de grillade grönsakerna, päronen och halloumin. Finhacka chili och strö över. Strö över örter, pressa över citron och krydda med salt och peppar.
  4. Blanda fraiche med pressad vitlök och smaka av med salt. Servera salladen med en klick vitlökssås.