Minischnitzel med gurkrelish

2
Total tid
35 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Små klassiska panerade kalkonschnitzlar med en het gurkrelish. Helt perfekta på oktoberfest eller vilken annan tillställning som helst egentligen. Se bara till att de äts ganska omgående så att de behåller sin krispiga yta! Du kan givetvis också skala upp receptet och servera potatis till.

Ingredienser

Gurka inlagd

3 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Kapris

1 tsk

Ansjovis konserv

2 st

Citron

1 tsk, pressad

Kalkonbröstfilé

300 g

Vetemjöl

2 msk

Ströbröd (skorpmjöl)

3 msk

Ägg

1 st

Paprikapulver

½ tsk

Rapsolja

1 msk

Instruktioner

  1. Finhacka gurka, chili, kapris och ansjovis. Blanda ihop med pressad citron och peppar.
  2. Skiva upp kalkonen i 6 bitar och banka ut så att de blir tunna.
  3. Lägg mjöl på en tallrik och ströbröd på en annan. Vispa upp ägg i en skål tillsammans med salt, peppar och paprikapulver.
  4. Doppa kalkonfiléerna i mjöl, sedan ägg och slutligen ströbröd.
  5. Värm olja i en panna och stek kalkonen tills den är genomstekt. Servera med relishen.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!