ViktVäktarna - Bulgogibowl med sojastekt nötfärs och syrlig rödkålssallad

Bulgogibowl med sojastekt nötfärs och syrlig rödkålssallad

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Bulgogi betyder eldkött på koreanska och är en klassisk koreansk rätt där tunna skivor kött marineras i en het marinad och sedan grillas. Här är en lite snällare variant där köttfärs steks i en smakrik, men inte jättestark, sås och sedan serveras i en bowl med ris och grönsaker.

Ingredienser

Jasminris okokt

2 dl

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Rödkål, färsk

250 g

Vitvinsvinäger

1 msk

Sriracha

½ msk

Olivolja

2 tsk

Morot

300 g

Lök

1 st, röd/röda

Japansk soja

3 msk

Ingefära

½ tsk, torkad

Vitlök

1 klyfta(or)

Nötfärs 5%

500 g

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Riv halva äpplet, strimla rödkål. Blanda ihop med vinäger, sriracha och 1 tsk olja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Riv morötter grovt.
  4. Tärna resterande äpple smått och hacka lök. Mixa ihop med 1 msk soja, ingefära och pressad vitlök till en slät puré.
  5. Hetta upp 1 tsk olja i en panna och bryn färsen några minuter. Häll på såsen och låt steka med tills såsen kokat in och färsen är genomstekt.
  6. Fördela riset i skålar och fyll på med färsen, rödkålssallad, rivna morötter och sallad. Servera med resterande soja.