Bulgogibowl med sojastekt nötfärs och syrlig rödkålssallad
9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Bulgogi betyder eldkött på koreanska och är en klassisk koreansk rätt där tunna skivor kött marineras i en het marinad och sedan grillas. Här är en lite snällare variant där köttfärs steks i en smakrik, men inte jättestark, sås och sedan serveras i en bowl med ris och grönsaker.
Ingredienser
Jasminris okokt
2 dl
Äpple
1 medelstor(t)/medelstora
Rödkål, färsk
250 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Sriracha
½ msk
Olivolja
2 tsk
Morot
300 g
Lök
1 st, röd/röda
Japansk soja
3 msk
Ingefära
½ tsk, torkad
Vitlök
1 klyfta(or)
Nötfärs 5%
500 g
Sallad
70 g