[{"type":"span","children":[{"text":"Bli medlem !"}]}]

Missa inte: 1 kr /mån, men bara idag - 1april = Sant

Foto av Chips och dipp från WW ViktVäktarna

Chips och dipp

8
Point(s)
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Chips är för många en självklarhet på helgen. Här är variant med rotfrukter som ugnsbakas till de blir härligt krispiga. Dessutom serveras de med en god parmesandippa.

Ingredienser

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Polkabeta

1 st

Olivolja

2 msk

Turkisk yoghurt 10%

1 dl

Parmesanost

50 g

Basilika

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala alla rotfrukter och skiva tunt med en mandolin eller osthyvel. Lägg i en skål och häll över olivoljan. Salta, peppra och blanda. Lägg upp skivorna på smörpapper tätt bredvid varandra. Det är viktigt att det inte ligger flera skivor på varandra. Baka på en plåt i ugnen tills rotfrukterna är gyllenbruna. Ta ut och låt svalna så kommer de att bli krispiga. Blanda ihop en dipp med yoghurt, parmesan och finhackad basilika. Salta, peppra och servera till chipsen.