ViktVäktarna - Citronrisotto med sparrisbroccoli och pestotomater

Citronrisotto med sparrisbroccoli och pestotomater

13
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En citronrisotto toppad med brynt sparrisbroccoli och pestodressade tomater smakar så mycket vår och sommar så att man nästan blir helt pirrig!

Ingredienser

Vatten

1 liter

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Arborioris

2½ dl

Cocktailtomater

250 g

Pesto

½ dl

Sparrisbroccoli (Bellaverde)

400 g

Rapsolja

2 tsk

Parmesanost

40 g

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll buljongen varm.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Värm olja i en djup panna. Fräs lök tills den mjuknat. Tillsätt vitlök och ris och låt steka med under omrörning någon minut.
  4. Sänk värmen på plattan och tillsätt buljong lite i taget, börja med ca 3 dl och sedan 1 dl efterhand som riset suger upp buljongen. Rör om ofta. Riset är klart när det är en liten kärna i det (det är inte säkert att all buljong gått åt).
  5. Halvera tomater och blanda ihop med pesto.
  6. Skär bort den träiga bottnen från sparrisbroccolin.
  7. Hetta upp olja i en panna och stek sparrisbroccoli tills den mjuknat något och fått lite färg, ca 3 minuter. Krydda med lite flingsalt.
  8. Blanda ner riven parmesan i risotton och smaka av med pressad citron, lite salt och nymald svartpeppar.
  9. Servera risotto i djupa tallrikar med sparrisbroccoli och pestotomater. Toppa med citronskal.