Foto av Gratinerad skinkomelett från WW ViktVäktarna

Gratinerad skinkomelett

3
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Supergott och dekorativt sätt att äta omelett. Både mättande och fräscht med ägg och rågbröd.

Ingredienser

Tomat

2 st

Skinka

4 skiva(or)

Ägg

8 st

Muskotnöt

½ krm

Rapsolja

2 tsk

Rågbröd grovt med hela korn

2 skiva(or), stor(t)

Kvarg naturell 1%

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°. Skölj och klyfta tomaterna. Dela skinkskivorna. Vispa ihop äggen, krydda med salt, peppar och muskotnöt. Hetta upp oljan i en ugnsfast stekpanna och häll i äggblandningen. Låt blandningen stelna ca 10 min under lock. Lägg på skinkskivorna, vik ihop omeletten och gratinera i ugn ca 5 minuter. Bred kvarg på brödet och skär var skiva i två bitar. Lägg på tomatklyftorna, krydda med salt och peppar. Servera dem till omeletten.