Foto av Kyckling med parmesanpotatis och enkel bearnaise från WW ViktVäktarna

Kyckling med parmesanpotatis och enkel bearnaise

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lyxig kycklingrätt med ugnsrostad parmesanpotatis och en enkel fuskvariant på en bearnaise – lika god men mycket enklare!

Ingredienser

Parmesanost

50 g

Paprikapulver

1½ tsk

Timjan

1 knippe(n)

Potatis

800 g

Olivolja

½ msk

Kycklingbröstfilé

600 g

Olivolja

2 tsk

Smör

1 msk

Vetemjöl

½ msk

Mjölk 1,5%

3 dl

Vatten

1 dl

Kycklingbuljongtärning

1 st

Dragon

1 msk

Rödvinsvinäger

1 tsk

Gurka

1 st

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och pensla med olivolja. Strö riven parmesan, salt, paprikapulver och blad från timjan jämnt över bakplåtspappret.
  3. Halvera potatis och lägg den, sida vid sida, med snittytan ned mot ostblandningen. Sätt in i nedre delen av ugnen tills potatisen är mjuk, ca 25 min.
  4. Krydda kyckling med salt och peppar.
  5. Hetta upp olivolja i en panna och stek kycklingen ca 3 minuter per sida.
  6. Lägg över den stekta kycklingen på ugnsplåten med potatisen, när ca 10 minuter återstår. Tillaga kycklingen tills den är helt genomstekt.
  7. Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, vatten, buljongtärning och dragon. Låt sjuda ca 4 minuter, rör om då och då. Smaka av med lite vinäger, salt och peppar.
  8. Servera stekt kyckling med parmesanpotatis, sallad och enkel bearnaise.
  9. Tärna gurka och blanda med sallad i lägg i en salladsskål och blanda med mixsallad vid servering.