ViktVäktarna - Kyckling i ugn med betor och äppeltzatziki

Kyckling i ugn med betor och äppeltzatziki

9
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling bakad i ugn tillsammans med rödbetor, potatis, vitlök och citron. Serveras med en fräsch äppeltzatziki.

Ingredienser

Rödbetor, färska

400 g

Potatis

800 g

Vitlök

4 klyfta(or)

Timjan

1½ tsk

Rapsolja

1 msk

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

2 tsk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Citron

1 st

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Turkisk yoghurt 10%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och klyfta betor. Klyfta potatis. Blanda ihop med olja, timjan och lite salt och peppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ner oskalade vitlöksklyftor i formen. Sätt in i ugn tills allt fått fin färg och mjuknat, ca 30-40 minuter.
  3. Hetta upp olja i en panna och bryn kycklingen. Krydda med salt och peppar.
  4. Halvera citronen.
  5. Lägg citron och stekt kycklingfilé på plåten med rotfrukterna, när 10 minuter av tillagningstiden återstår. Sätt tillbaka i ugnen tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°).
  6. Riv äpple och blanda med yoghurt, finriven vitlök och ev. lite pressad citronsaft. Smaka av med lite salt.
  7. Servera kyckling med potatis, betor, ugnsbakade vitlöksklyftor och äppeltzatziki. Pressa över lite citron vid servering.