Foto av Lax med kokt potatis, dill och äppelremoulade från WW ViktVäktarna

Lax med kokt potatis, dill och äppelremoulade

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lax med kokt potatis, dill och vår mest populära remoulade – med äpple! Somrig och härlig rätt som passar lika bra en vardag som helgkväll.

Ingredienser

Lax

600 g

Potatis

800 g

Dill

1 knippe(n)

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Turkisk yoghurt 10%

2 dl

Majonnäs 80%

2 msk

Vitvinsvinäger

1 tsk

Honung, flytande

1 tsk

Curry

2 krm

Margarin flytande 80%

2 tsk

Gurka

1 st

Instruktioner

  1. Salta fisken runt om och ställ åt sidan medan du skalar potatis och gör remoulade.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Tärna äpple fint och hacka dill. Lägg undan hälften av dillen och blanda ihop resterande med äpple, yoghurt, majonnäs, vinäger, honung och curry. Smaka av med lite salt och ev. mer curry och cayenne för lite hetta.
  4. Värm margarin i en panna och stek fisken tills den är så genomstekt som du vill ha den.
  5. Skiva gurka tunt och servera till fisken, potatisen och remouladen. Toppa med resterande dill.