ViktVäktarna - Marockansk rostad auberginedipp

Marockansk rostad auberginedipp

0
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Inspirerad av baba ganoush kommer här en ny favoritdipp med rostad aubergine, yoghurt, rökt paprika, citron, spiskummin och vitlök. Ljuvligt god att bara äta tillsammans med pitachips eller tillsammans med grillade grönsaker eller kött.

Ingredienser

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Grekisk yoghurt 0%

¾ dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1½ tsk, pressad

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Spiskummin

¾ tsk

Bladpersilja

3 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg hela auberginer på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen tills de är sotade och har kollapsat, ca 30 minuter. Låt svalna.
  3. Skär upp auberginerna på längden och skopa ut fruktköttet med en sked. Lägg över i en matberedare tillsammans med yoghurt, pressad vitlök, pressad citronsaft, paprikapulver och spiskummin. Mixa till en helt slät puré och smaka av med salt. Blanda ner persilja. Ställ gärna i kylen minst 30 minuter innan servering.
  4. Lägg upp i en skål och toppa ev. med ytterligare lite hackad persilja och paprikapulver.