Foto av Massaman kikärtscurry med rostad blomkål från WW ViktVäktarna

Massaman kikärtscurry med rostad blomkål

12
Points®
Total tid
35 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smakrik massamancurry med kikärter och rostad blomkål. Serverad med ris och toppad med koriander.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

3 tsk

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

1 st, grön

Tomat

2 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Currypasta

2 msk, massaman

Vatten

2½ dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Kokosgrädde

1 dl

Socker

½ tsk

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Lime

1 st

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Dela blomkål i buketter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med 1 tsk olja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen tills den fått fin färg, ca 15 minuter.
  4. Häll av och skölj kikärtor. Skiva gul lök. Skär grön paprika och tomat i mindre bitar.
  5. Hetta upp 2 tsk olja i en rymlig stekgryta. Fräs kikärtor, lök, pressad vitlök, paprika och massaman curry ca 1 minut. Tillsätt vatten, matlagningsbas, kokosgrädde och socker, koka upp och låt sjuda ca 10 minuter.
  6. Blanda majsstärkelse i lika delar vatten. Rör ner i curryn och låt koka upp. Blanda ner tomat. Smaka av med pressad limesaft, salt och lite nymald svartpeppar.
  7. Servera massaman kikärtscurry med rostad blomkål. Toppa med koriander.