ViktVäktarna - Ört- och pankotoppad torsk med potatismos

Ört- och pankotoppad torsk med potatismos

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Torsk toppad med ett krispigt täcke av panko, citronzest och örter serverad med potatismos, ugnsbakad citron och morot. En riktig vardagshöjdare!

Ingredienser

Potatis

800 g

Dill

1 knippe(n)

Persilja

1 knippe(n)

Panko ströbröd

75 g

Citron

1 st

Torsk

600 g

Olivolja

½ msk

Margarin flytande 80%

2 tsk

Mjölk 0,5%

1 dl

Morot

300 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Hacka dill och persilja. Blanda ihop med panko och rivet skal från citronen.
  4. Skär fisken i mindre bitar, lägg över i en ugnsfast form, pensla med olja och krydda med salt. Strö på ört- och pankoblandningen.
  5. Klyfta citron och lägg vid sidan av fisken i formen. Sätt in i ugnen tills fisken är så genomstekt du vill ha den, ca 15 minuter.
  6. Stöt potatis tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skala och riv morot.
  8. Servera fisken tillsammans med potatismos, pressad citron och morot.