ViktVäktarna - Pasta med balsamicokyckling och rostad tomatsås

Pasta med balsamicokyckling och rostad tomatsås

8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gyllene stekt kycklingfilé i en ugnsrostad tomatsås med tydlig smak av balsamvinäger är en av de mest publikfriande rätterna vi kan tänka oss. Att rosta konserverade tomater tillsammans med balsamvinäger, chili, socker, timjan och vitlök gör att du får en sås med mycket smak på ett enkelt sätt. Dessutom med ingredienser du förmodligen redan har hemma, smart va?

Ingredienser

Tomater, hela konserverade

2 förp, körsbärstomater

Vitlök

2 klyfta(or)

Balsamvinäger

3 msk

Socker

1 tsk

Timjan

1 tsk, torkad

Chili flakes

½ tsk

Olivolja

1 msk

Olivolja

1 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva vitlök tunt.
  3. Blanda ihop konserverade tomater, balsamvinäger, vitlök, socker, torkad timjan, chili flakes, 1 msk olivolja och lite salt. Häll över i en stor ugnsfast form och sätt in i övre delen av ugnen 20 minuter. Sänk sedan värmen till 150°.
  4. Hetta upp 1 tsk olivolja i en panna och bryn kycklingfiléerna runt om. Krydda med salt och peppar. Lägg ner kycklingen i formen och ös med tomatsåsen. Sätt tillbaka i ugnen tills kycklingen är helt genomstekt (72° innertemperatur), ca 15 minuter.
  5. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  6. Skiva upp kycklingen och lägg tillbaka i formen tillsammans med avrunnen pasta. Blanda runt så att all pasta täcks av sås.
  7. Servera i djupa tallrikar och toppa gärna med lite extra chili flakes.