ViktVäktarna - Spaghetti med kalkonbacon och champinjoner

Spaghetti med kalkonbacon och champinjoner

11
Points®
Total tid
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
God och enkel pasta med kalkonbacon, paprika och champinjoner. Middag i raketfart!

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Lök

2 st, gul/gula

Champinjoner

250 g

Paprika

1 st, röd

Vitlök

2 klyfta(or)

Kalkonbacon

200 g

Margarin flytande 80%

3 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Kycklingbuljongtärning

1 st

Timjan

1 tsk, torkad

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 2 dl av pastavattnet.
  2. Finhacka lök. Skiva svamp och skär paprika i mindre bitar. Finhacka vitlök.
  3. Strimla kalkonbacon och stek hastigt i en torr panna. Ta upp och lägg åt sidan.
  4. Värm margarin i pannan och stek lök, svamp och paprika tills svampen fått färg och paprikan mjuknat. Krydda med salt. Lägg ner vitlöken på slutet och låt steka med under omrörning 30 sekunder.
  5. Lägg tillbaka bacon i pannan med grönsakerna och tillsätt matlagningsbas, kycklingbuljong och timjan. Koka upp och låt sjuda en stund.
  6. Blanda ner pastan och lite av kokvattnet i taget tills du har en krämig sås. Smaka av med salt och svartpeppar.