Stekt fläskkotlett med gurksalsa och vitlökssås

Stekt fläskkotlett med gurksalsa och vitlökssås

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Stekt fläskkotlett serverad med kokt potatis, en salsa på gurka, rödlök, chili och lime och vitlökssås.

Ingredienser

Potatis

800 g

Gurka

1 st

Lök

1 st, röd/röda

Chilipeppar

1 st, grön/gröna

Lime

1 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

½ msk

Turkisk yoghurt 10%

2 dl

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Tärna gurka smått. Finhacka rödlök och chili. Lägg i en skål och blanda med pressad lime, 1 pressad vitlök, olivolja och lite salt.
  3. Blanda ihop yoghurt, rivet limeskal, 1 pressad vitlök och salt.
  4. Dela köttet i 4 jämntjocka skivor, krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
  5. Hetta upp margarin i en panna och stek köttet ca 3 minuter per sida, tills köttet är helt genomstekt.
  6. Grovhacka bladpersilja.
  7. Servera nystekt fläskkotlett med gurksalsa, vitlökssås och kokt potatis. Toppa med persilja.