Foto av Stekt sejrygg med kokt potatis och varm citron- och gräslökssås från WW ViktVäktarna

Stekt sejrygg med kokt potatis och varm citron- och gräslökssås

7
Points®
Total tid
40 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Stekt sejrygg serverad med potatis, broccoli och en ljuvlig citron- och gräslökssås. Sommar på en tallrik!

Ingredienser

Potatis

800 g

Broccoli

1 stånd

Citron

1 st

Fraiche 5%

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Gräslök

1 knippe(n)

Sej

600 g, ryggfilé

Salt

1 tsk

Svartpeppar

2 krm

Margarin flytande 80%

1 msk

Spenat, färsk

65 g

Instruktioner

  1. Koka potatis. Dela broccoli i mindre buketter och låt koka med potatisen de sista 2 minuterna.
  2. Skölj citron i ljummet vatten och skala av det gula på citronen med potatisskalare (se till att du inte får med det beska vita). Koka skalen i en liten kastrull med vatten ca 3 minuter. Häll av vattnet och finhacka skalen.
  3. Koka upp citronskal, fraiche och grönsaksbuljong i en kastrull. Smaka av med pressad citronsaft. Spä med lite vatten om såsen blir för tjock. Strimla gräslök och rör ner vid servering.
  4. Krydda fisken med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp margarin i en rymlig panna och stek fisken ca 3 minuter per sida.
  5. Servera fisken med citronsås, potatis, broccoli och babyspenat.