ViktVäktarna - Boveteotto med blandad svamp och timjan

Boveteotto med blandad svamp och timjan

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Risotto fast med bovete istället. Supergott tillsammans med svamp och timjan och toppad med cottage cheese.

Ingredienser

Purjolök

1 bit(ar), ½-1 st

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Bovete, okokt

250 g

Timjan

1 tsk

Vatten

7½ dl

Grönsaksbuljongtärning

1½ st

Svamp

400 g, blandad

Rapsolja

1 tsk

Cottage cheese, naturell 1,5%

2 dl

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Skiva purjolök fint och fräs glansig i olja tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt bovete, timjan, vatten och smula i buljongtärning. Rör om ofta tills all vätska har absorberats och bovetet är mjukt, det tar ca 12-14 minuter.
  2. Hacka svampen och stek i olja tills den mjuknar. Rör ner svampen i boveteotton när det återstår 5 minuter av koktiden. Servera toppad med cottage cheese och ruccola.