Foto av Fisk med purjolök och bacon från WW ViktVäktarna

Fisk med purjolök och bacon

10
9
4
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En fiskrätt som hela familjen tycker om! Baconet gör att fisken smakar extra gott.

Ingredienser

Potatis

800 g

Kotlettbacon

140 g

Purjolök

1 st

Margarin flytande 80%

2 tsk

Sej

600 g, eller annan vit fisk

Matlagningsgrädde 4%

3 dl

Ruccola

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka potatisen.
  2. Strimla bacon och knaperstek i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Strimla purjo och fräs i hälften av margarinet.
  3. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform, salta och peppra. Lägg på purjon och slå över grädden. Strö över bacon. Tillaga i ugn ca 15-20 minuter.
  4. Servera fisken med potatis och sallad.
  5. Tips! Det är gott och ser lite festligare ut med pressad potatis, dessutom får man lättare upp all god sås då!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!