Flammkuchen med grillade grönsaker

8
Total tid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Flammkuchen i södra Tyskland, Tarte flambée i Alcace, kärt barn har många namn. Samma idé som den italienska pizzan, men med annan smaksättning. En tunn degbotten bakas i ugn med gräddfil, fraiche eller färskost och olika toppings.

Ingredienser

Vetemjöl

170 g

Vatten

90 ml

Olivolja

4 tsk

Aubergine

1 st

Zucchini (squash)

1 st

Paprika

1 st

Rapsolja

2 tsk

Färskost 11%

50 g

Oregano

1 tsk

Citron

½ st

Gruyère

4 msk, riven/rivet

Instruktioner

  1. Knåda ihop mjöl, vatten, olja och ¼ tsk salt till en smidig deg. Rulla ihop till en boll, lägg i plastfolie och lägg in i kylen 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 220°.
  3. Skiva aubergine och zucchini tunt. Strimla paprika. Hetta upp olja i en grillpanna och stek grönsakerna. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda ihop färskost och oregano. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.
  5. Kavla ut degen tunt på en plåt med bakplåtspapper och bre på färskosten. Lägg på grönsakerna och strö över gruyère.
  6. Grädda långt ner i ugn ca 25 minuter.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!