Foto av Grillad kyckling med körsbärsbarbecuesås från WW ViktVäktarna

Grillad kyckling med körsbärsbarbecuesås

5
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad kycklingfilé serverad med en annorlunda bbq-sås med körsbär i - hur god som helst.

Ingredienser

Olivolja

2 msk

Salt

1 tsk

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Kycklingbröstfilé

600 g

Körsbär

2 dl, urkärnade

Äppelcidervinäger

1 msk

Sirap

1 msk

Senap (dijon)

1 msk

Gräslök

2 msk, hackad

Instruktioner

  1. Blanda ihop olja, salt och paprikapulver och gnid in i kycklingen.
  2. Lägg körsbären i en matberedare tillsammans med vinäger, sirap och senap och kör till en slät sås. Smaka av med salt och lite rökt paprikapulver.
  3. Grilla kycklingen på båda sidorna tills den är genomstekt.
  4. Skiva upp kycklingen och servera med såsen och hackad gräslök.

Anteckning

Det funkar fint att använda frysta körsbär i såsen. Se bara till att tina dem först.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!