Foto av Grillat kycklingspett med matvete från WW ViktVäktarna

Grillat kycklingspett med matvete

8
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Goda kycklingen smaksatt med en härlig marinad, och serverad till bulgur och en god örtsås gjord på dina favoritörter.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

200 g

Paprika

1 st

Matvete okokt

3 msk

Soltorkade tomater, torra

3 st

Spenat, förvälld/fryst

1 dl

Matlagningsyoghurt 8%

3 msk

Timjan

1 msk

Rapsolja

1 tsk

Japansk soja

1 tsk, kinesisk

Ingefära

1 tsk, riven

Kardemumma

½ krm

Honung, flytande

1 tsk

Instruktioner

  1. Blanda samman olja, soja, ingefära och honung till en marinad. Lägg i en plastpåse tillsammans med kycklingfilén. Låt det ligga kallt minst 30 min. Dela paprika i bitar, trä upp kyckling och paprika på blötlagda träspett. Grilla ca 4 min per sida. Koka matvete enl förp, blanda ner strimlad tomat och spenat. Blanda yoghurt med hackade örter, salt och peppar. Servera med sallad. Tips! Byt timjan till din favoritört.