Foto av Grillkorv i tunnbröd med het salsa och fetaoströra från WW ViktVäktarna

Grillkorv i tunnbröd med het salsa och fetaoströra

12
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillkorv på nytt sätt! Den heta salsan tillsammans med den syrliga fetaoströran passar perfekt med korven. Varför inte slänga korvarna på grillen och servera rörorna bredvid så får var och en plocka ihop sin egen "wrap"?

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Feferoni

6 st

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Koriander

1 kruka(or)

Kidneybönor, konserv

½ burk(ar), avrunnen/avrunnet

Olivolja

1 msk

Rödvinsvinäger

1 msk

Salladsost (feta) 25%

50 g

Grekisk yoghurt 10%

2 msk

Honung, flytande

½ msk

Kycklingkorv 18%

4 st, grillkorv

Sallad

1 dl

Tunnbröd, mjukt

4 mellan

Instruktioner

  1. Hacka gul lök, pressa vitlök, kärna ur och finhacka chili och feferoni. Tärna äpple och grovhacka koriandern.
  2. Blanda ihop allt tillsammans med avrunna och sköljda bönor, hälften av olivoljan och vinägern. Smaka av med salt och peppar.
  3. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda ihop med yoghurt, honung, resterande olivolja och en nypa salt.
  4. Skiva korven på längden. Värm en grillpanna rykande och stek den utan fett ett par minuter på varje sida så du får riktigt snygga ränder.
  5. Lägg salladsblad, salsa och korv i tunnbröd och toppa med fetaoströran. Servera.