ViktVäktarna - Grönsakslasagne med salladsost

Grönsakslasagne med salladsost

10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lasagne med morötter och zucchini som huvudråvaror, uppbackade av basilika, spenat och salladsost.

Ingredienser

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Rapsolja

2 tsk

Krossade tomater

1 förp

Vatten

1 dl

Fraiche 5%

2 dl

Socker

½ tsk

Basilika

1 kruka(or)

Salladsost (feta) 10%

150 g

Lasagneplattor, färska

200 g

Spenat, färsk

70 g

Ost riven 17%

1½ dl

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Riv morötter. Tärna zucchini och hacka chili. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja tillsammans med morötter. Tillsätt zucchini, chili, krossade tomater, vatten, fraiche, salt, peppar och socker. Låt puttra 10 minuter.
  3. Tillsätt basilika och smaka ev. av med mer chili, salt och peppar.
  4. Smula salladsost och lägg samman lasagnen. Börja med lite sås i botten på en ugnsform. Lägg på lasagneplattor och varva sedan spenat, salladsost, sås och lasagneplattor. Avsluta med sås överst och strö över riven ost.
  5. Ställ in i ugn ca 20 minuter. Servera med sallad.