Foto av Höstgrönsaker från WW ViktVäktarna

Höstgrönsaker

3
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Fräs ihop höstens primörer och servera dem ihop med fraiche och senapssås.

Ingredienser

Morot

3 medelstor(t)/medelstora, 2-3 st

Kålrabbi

2 dl

Zucchini (squash)

1 bit(ar)

Lök

2 st, gul/gula, 1-2 st

Margarin flytande 80%

2 tsk

Fraiche 5%

2 dl

Senap (dijon)

1 msk

Socker

1 tsk

Instruktioner

  1. Tärna rotfrukter och squash i cm-stora tärningar. Finhacka löken och fräs den glansig utan att den tar färg. Tillsätt squash och sedan rotfrukterna, låt det fräsa ytterligare en stund utan att få färg. Blanda fraiche med senap och socker till en sås, krydda med salt och peppar. Servera den till rotfrukterna.

Anteckning

Gott att servera till enbär- och svartpeppargravad kotlett. Se seperat recept.