Foto av Krämig potatissallad från WW ViktVäktarna

Krämig potatissallad

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En krämig potatissallad med purjolök och med smak av senap och dill. Passar bra till det mesta, exempelvis lax, rökt skinka och kyckling.

Ingredienser

Potatis

10 st

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Majonnäs, lätt 30%

3 msk

Kvarg naturell 1%

1 dl

Fil, lättfil 0,5%

2½ dl

Senap

2 msk, grovkornig

Dill

2 msk, färsk, hackad (alt. gräslök)

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Låt den svalna. Tärna potatisen och finstrimla purjon. Blanda ihop majonnäs, kvarg, fil, senap och dill. Tillsätt potatis och purjolök. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Gör salladen ett par timmar innan servering, då smakar den bäst.

Anteckning

Smaksätt gärna med pressad vitlök.