Foto av Kryddig fläskytterfilé och krämig potatissallad från WW ViktVäktarna

Kryddig fläskytterfilé och krämig potatissallad

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskytterfilé med en smakrik rub som får bakas i ugn till perfekt temperatur, serverad med en krämig potatissallad - inte mycket kan slå det! Är det grillsäsong lämpar sig denna rätt perfekt för det.

Ingredienser

Fläskytterfilé

600 g

Paprikapulver

1 tsk

Chilipulver

1 tsk

Spiskummin

1 tsk

Svartpeppar

½ tsk

Fänkålsfrön

½ tsk

Rörsocker

1 tsk

Salt

½ tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Potatis

800 g

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st

Sockerärter

70 g

Turkisk yoghurt 3,5%

1½ dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Putsa köttet. Lägg kryddor och vitlök i en mortel och mortla samman. Gnid in köttet med kryddorna och lägg det i en ugnsfast form. Ställ in i ugn i ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 70°.
  3. Skiva potatis och koka i saltat vatten. Låt svalna. Strimla purjolök, skär paprika och salladsärtor i mindre bitar. Lägg allt i en skål tillsammans med yoghurt och pressa i vitlök. Blanda runt och smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva köttet och servera med potatissallad och grönsallad.