ViktVäktarna - Kyckling med rökiga bönor och spenat

Kyckling med rökiga bönor och spenat

2
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Stekt kycklingfilé serverad med en härlig bön- och spenatröra.

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Paprikapulver

2 tsk, rökt

Vatten

3 dl

Kycklingbuljongtärning

½ st

Cannellinibönor, konserv

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Fraiche 5%

½ dl

Spenat, färsk

70 g

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök och stek i olja tills de mjukar.
  2. Blanda ner paprikapulver och tillsätt vatten och buljongtärning. Låt puttra i 2 min, tillsätt därefter sköljda och avrunna bönor och låt småkoka i 3-4 min.
  3. Blanda ner fraiche och spenat. Blanda tills spenaten börjar mjukna. Smaka av med salt och peppar och ev. lite mer paprikapulver.
  4. Stek kycklingfiléer i olja, låt vila ett par min och skiva sedan upp den. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera bön- och spenatröran med kycklingen.