Foto av Lax i ugn med lime- och cashewtäcke från WW ViktVäktarna

Lax i ugn med lime- och cashewtäcke

16
11
6
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den här laxrätten är enkel och smakar underbart gott. En vårig kombination som dessutom är vacker för ögat!

Ingredienser

Potatis

800 g

Lax

500 g

Cashewnötter

20 st

Margarin flytande 80%

2 msk

Sweet chilisås

4 msk

Lime

1 st, saft och skal

Sugar snaps

250 g

Fraiche 5%

2 dl

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Lägg lax med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form.
  4. Hacka nötter, blanda med margarin, sweet chili och rivet limeskal. Bre det över laxen. Tillaga i ugn 10-12 minuter eller tills laxen är klar.
  5. Blanda fraiche med rivet limeskal och lite pressad lime (tänk på att ju mer limesaft desto rinnigare sås). Smaka av med salt, peppar och ev. lite honung.
  6. Servera laxen med potatis, limesås och sugar snaps.

Anteckning

Gör potatismos att servera till.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!