Foto av Morotssoppa med chili och apelsin från WW ViktVäktarna

Morotssoppa med chili och apelsin

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Soppa är extra gott till kyliga höstdagar. Den här soppan innehåller både morot, apelsin och ingefära.

Ingredienser

Morot

8 medelstor(t)/medelstora

Schalottenlök

2 st

Ingefära

1 bit(ar)

Apelsin

2 st

Olivolja

1 msk

Grönsaksbuljong

8 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Matlagningsyoghurt 8%

4 msk

Chilipeppar

½ st, grön/gröna, hackad

Koriander

2 msk, färsk

Brytbröd

4 bit(ar)

Instruktioner

  1. Skala och riv morötter grovt. Hacka lök och riv ingefära. Pressa apelsiner.
  2. Fräs löken i olja i en gryta utan att den får färg. Tillsätt morötter, ingefära och fräs några min. Häll på buljong och låt det koka ca 10 min.
  3. Mixa soppan slät, tillsätt grädde och pressad apelsin. Smaka av med salt och peppar och låt den bli varm.
  4. Häll upp i portionsskålar med en klick yoghurt, chili och koriander. Servera med bröd.