Foto av Olivkyckling i ugn från WW ViktVäktarna

Olivkyckling i ugn

13
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Hackade oliver och persilja som strös över den ugnsbakade kycklingen som doftar rosmarin med inslag av syrlig citron. Mmmm så gott...

Ingredienser

Kycklingkött utan skinn

600 g, 1 hel

Olivolja

1 msk

Citron

1 st, saft

Rosmarin

2 tsk, torkad eller färsk

Oliver i saltlag

20 liten(t)/små, svarta

Persilja

2 msk, färsk, hackad

Salt

1 tsk

Peppar

½ tsk

Couscous, okokt

3½ dl

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i bitar. Gnid in med olivolja, citron, rosmarin, salt och peppar. Lägg i en form. Har du hela färska kvistar av rosmarin så låt dessa följa med ner i formen. Häll över några matskedar olivspad. Stek i ugn, 225° ca 30-35 minuter.Tillaga couscousen. Skär oliverna i skivor och blanda med hackad persilja. Ta ut kycklingen och strö över oliver och persilja. Servera med couscous och en sallad.