Foto av Ostgratinerad basilikakotlett med pasta från WW ViktVäktarna

Ostgratinerad basilikakotlett med pasta

12
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Läcker rätt med ost- och basilikagratinerad kotlett. Perfekt tillsammans med persilje- och vitlökspasta.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

300 g

Fläskkotlett, fett bortskuret

500 g, 4 kotletter

Margarin flytande 80%

1 tsk

Cocktailtomater

10 st, 8-12 st

Mozzarella

60 g, riven

Basilika

1 msk, hackad

Tomatpuré

2 msk

Grönsaksbuljong

2 dl

Persilja

2 msk, klippt

Vitlök

1 klyfta(or), pressad

Instruktioner

  1. Koka pastan. Skär bort eventuellt fett från kotletterna och skåra kanten med en vass kniv. Stek i margarin ca 2 minuter per sida. Krydda med salt och peppar och lägg på ett ugnsfast fat. Lägg på halverade tomater, täck med riven ost blandad med basilika. Gratinera i ugn 225° 7-8 minuter, tills osten smält. Häll bort det mesta fettet. Vispa ihop tomatpuré, buljong, persilja och vitlök och värm i en kastrull. Lägg upp pastan, häll på buljongen och lägg kotletterna överst.