Foto av Pepparbiffar i sås från WW ViktVäktarna

Pepparbiffar i sås

14
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Klassiska pepparbiffar när de är som godast, serveras med sås och pressad potatis.

Ingredienser

Potatis

800 g

Nötfärs 10%

500 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Vin, vitt torrt

2 msk, eller cognac/vermouth

Japansk soja

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka potatisen. Forma färsen till 6-9 ganska tjocka biffar. Häll grovmalen svartpeppar i en tallrik och rulla biffarna på högkant så att de blir täckta med peppar (inte på ovan- och undersidan, det blir alldeles för starkt). Bryn biffarna i margarin så att de får fin färg, salta. Krydda ev. med lite vitpeppar. Häll grädden över och låt puttra ett tag, späd med mjölken så att det blir lite mer sås. Smaka av med soja och cognac/vermouth/vitt vin. Servera tillsammans med potatis och grönsaker. Tips! Om du använder matlagningsvin som är alkoholfritt fungerar det utmärkt men då behövs det lite mer för att få smak.