Foto av Pizza Marinara från WW ViktVäktarna

Pizza Marinara

14
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk pizza marinara med räkor, blåmusslor, vitlök och persilja. Ös på med grönsaker om du vill ha en större portion, det blir bara ännu godare!

Ingredienser

Jäst

25 g

Vatten

1½ dl, ljummet

Rapsolja

1 msk

Salt

1 tsk

Vetemjöl

4 dl

Olivolja

1 msk

Tomater, passerade

1½ dl

Oregano

1 tsk, torkad

Vitlök

½ klyfta(or)

Ost riven 17%

150 g, lagrad cheddar/prästost

Scampi (jätteräkor)

20 st, skalade, MSC märkta

Blåmusslor i nät ca 1 kg

½ förp, avser rå vikt och ätlig del

Vitlök

4 klyfta(or)

Persilja

1 msk

Citron

1 st

Olivolja

1 msk

Instruktioner

  1. Blanda jäst i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl och kör i en degblandare 10 minuter. Degen ska vara lite kladdig. Låt jäsa till dubbel storlek.
  2. Blanda ihop tomatsåsen genom att lägga olivolja, passerade tomater, oregano och riven vitlök i en skål och mixa med en stavmixer. Salta och peppra.
  3. Sätt ugnen på 275°.
  4. Kavla ut degen till en fyrkant lika stor som en ugnsplåt. Lägg degen på bakplåtspapper.
  5. Bre tomatsåsen över degen och lägg på osten. Lägg på räkorna och musslorna.
  6. Dra över bakplåtspappret med pizzan på den heta plåten och sätt in i mitten av ugnen tills den är gyllene, 10-15 minuter.
  7. Blanda tunt skivad vitlök, finhackad persilja, citronskal och olivolja och klicka över pizzan vid servering.