Foto av Pulled pork wrappers från WW ViktVäktarna

Pulled pork wrappers

11
11
11
SmartPoints per portion
Total tid
7 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
Pulled pork tar lång tid för att bli riktigt riktigt gott. Arbetsinsatsen är dock minimal, bara att stoppa in i ugnen och sju timmar senare har du ett gudomligt köttstycke att bara dra isär och äta. Vår variant på pulled pork serveras här med en frisk coleslaw.

Ingredienser

Fläskkarré

1 kg, benfri, hel bit

Farinsocker

1 dl

Japansk soja

1 dl, ljus

Vitlök

3 klyfta(or)

Chili flakes

1 tsk

Äppelcidervinäger

1 dl

Romansallad

3 st

Olivolja

1 dl

Äppelcidervinäger

4 msk

Honung

4 msk

Senap (dijon)

1 msk

Kryddnejlika

2 krm, malen

Spetskål

800 g

Paprika

4 st, spetspaprika

Salladslök

6 st

Mango

2 st

Mynta

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Börja med dressingen genom att blanda olivolja, vinäger, honung, senap och kryddnejlika. Salta och peppra ordentligt. Strimla spetskål, skiva spetspaprika och salladslök tunt. Skala och hyvla mangon. Lägg spetskål, paprika och salladslök i en skål. Häll på dressingen och rör runt. Lägg i mangoskivorna och myntan och lägg upp på ett fat. Sätt ugnen på 100 grader. Lägg köttet i en ugnsfast form med hög kant. Formen ska helst vara lika stor som köttbiten. Salta och peppra ordentligt. Blanda ihop farinsocker, soja, riven vitlök, chili flakes och äppelcidervinäger och häll på köttet. Täck med folie och baka i ugnen 7 timmar. Ta ut köttet, reducera ner såsen tills det är ett par deciliter kvar. Bryt isär köttet med två gafflar, häll på såsen och rör runt. Servera med romansallad och min grymma majonnäsfria coleslaw.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!