Foto av Rostad pak choy med fläskfilé och nudelsallad från WW ViktVäktarna

Rostad pak choy med fläskfilé och nudelsallad

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pak choi är en slags kål som ofta används i asien. I den här Asieninspirerade rätten samsas den med fläskfilé och en smakrik nudelsallad.

Ingredienser

Fläskfilé

600 g

Ingefära

½ msk, färskriven

Japansk soja

2 tsk, kinesisk

Pak choi

3 st

Japansk soja

2 tsk, kinesisk

Vitlök

1 klyfta(or)

Glasnudlar, okokta

125 g

Böngroddar

80 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Lime

2 st

Fisksås (orientalisk)

1 msk

Olivolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Lägg hela filén i en påse tillsammans med ingefära och soja. Krydda med salt och peppar. Låt köttet marinera.
  2. Sätt ugnen på 200°. Dela pak choy på hälften och lägg på en plåt. Ringla över soja och pressa över vitlök. Ställ in i ugnen i ca 10 min.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Blanda med groddar. Strimla eller riv morot och lägg i. Strimla purjolök och hacka chili fint. Pressa över lime, men spara skalet. Blanda runt och smaka av med fisksås, peppar och eventuellt mer lime.
  4. Bryn köttet i olja runt om. Lägg i en ugnsfast form och låt köttet stekas klart i ugnen. Riv över skal från lime och skär köttet i skivor. Lägg upp pak choy och nudlar och toppa med köttet.