ViktVäktarna - Sötpotatisvåfflor med yoghurt, avokado och kanderad mandel

Sötpotatisvåfflor med yoghurt, avokado och kanderad mandel

11
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Matiga sötpotatisvåfflor med lyxig topping skulle kunna vara den bästa brunchrätten någonsin! Men givetvis funkar de också väldigt bra som helglunch eller vardagsmiddag. Grekisk yoghurt, avokado, kanderad mandel och krasse är en riktigt drömmig topping så för din egen skull - testa dessa!

Ingredienser

Sötpotatis okokt

300 g

Ägg

2 st

Vetemjöl med fullkorn

2½ dl

Bakpulver

1 tsk

Salt

½ tsk

Mandeldryck, osötad

2 dl

Rapsolja

2 msk

Mandel

½ dl, hackad/hackat

Socker

2 tsk

Rapsolja

1 tsk

Avokado

1 liten(t)/små

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Krasse

2 msk

Instruktioner

  1. Skala och riv sötpotatisen.
  2. Vispa ihop ägg, mjöl, bakpulver och salt, spä med lite mandeldryck i taget. Vispa till en klumpfri smet. Vispa ner 2 msk olja och blanda ner sötpotatisen. Spä med lite vatten om du tycker att smeten blir för tjock.
  3. Hacka mandel och rosta i en torr panna. Häll på socker och en nypa salt och låt det smälta runt mandeln och bli gyllene. Häll över på ett bakplåtspapper.
  4. Hetta upp våffeljärnet och pensla den första laggen med 1 tsk olja. Grädda våfflorna tills de fått fin färg.
  5. Skiva avokado.
  6. Toppa våfflorna med en klick yoghurt, avokado, kanderad mandel och krasse.