Tagliatelle med krämig laxsås

8
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Mmm... Lax, dragon, vitt vin, paprika tillsammans med mycket annat gott i en krämig sås till pasta. Så gott!

Ingredienser

Lax

500 g

Pasta okokt (typ spaghetti)

200 g, tagliatelle

Paprika

1 st, röd

Purjolök

½ st

Curry

1 tsk

Cayennepeppar

1 krm

Margarin flytande 80%

2 tsk

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Fiskbuljongtärning

1 st

Tomatpuré

1½ msk

Dragon

1 tsk

Körvel

1 tsk

Matlagningsgrädde 4%

1½ dl

Fraiche 5%

2 dl

Sallad

2 dl

Instruktioner

  1. Skär lax i bitar. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tärna paprika och strimla purjolök. Fräs curry och cayennepeppar i margarin i en gryta. Lägg ner paprika och purjolök, fräs på svag värme några minuter.
  3. Häll på matlagningsvin, smula ner buljongtärning, blanda ner tomatpuré och krydda med dragon och körvel. Häll på matlagningsgrädde och låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
  4. Blanda ner fraiche och lägg i laxbitarna och låt sjuda på svag värme i ca 5-10 minuter. Servera med pasta och sallad.

Anteckning

För tjockare sås red med såsredning innan du lägger i laxen.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!