Foto av Tom yam gai (Syrlig kycklingsoppa) från WW ViktVäktarna

Tom yam gai (Syrlig kycklingsoppa)

7
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt fräsch kycklingsoppa med thailändska smaker. Limen ger en lite syrlig touch.

Ingredienser

Glasnudlar, okokta

100 g

Kycklingbröstfilé

500 g

Citrongräs

2 st

Ingefära

2 msk, skivad

Schalottenlök

2 st

Chilipeppar

2 st, röd/röda, het

Limeblad

3 st

Rapsolja

2 msk

Farinsocker

1 msk

Kycklingbuljong

2 dl

Champinjoner

200 g

Salladslök

3 st

Lime

1 st

Koriander

½ kruka(or)

Instruktioner

  1. Koka glasnudlarna. Skiva kycklingfilén i tunna skivor. Skär citrongräs grovt, skiva ingefäran tunt, finhacka schalottenlök och chilipeppar. Fräs citrongräs, ingefära, schalottenlök, chili och limeblad i oljan ett par minuter. Tillsätt farinsocker, kycklingbuljong och 1 dl vatten. Koka i 15 minuter. Tillsätt champinjoner och koka 5 minuter till. Lägg i glasnudlar, kyckling och salladslöken, koka upp och ta bort från värmen. Droppa i limen efter fem minuter och servera toppad med koriander.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!