Foto av Torsk med frästa kantareller och picklade rödbetor från WW ViktVäktarna

Torsk med frästa kantareller och picklade rödbetor

6
5
1
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gör en snabbinläggning av rödbetorna, vilket inte är något svårt alls, och servera till ugnsbakad fisk och stekta kantareller.

Ingredienser

Torsk

600 g

Kantareller

200 g

Schalottenlök

3 st

Margarin flytande 80%

2 tsk

Potatis

800 g

Rödbetor, färska

400 g

Lag till picklat

1½ dl, 2 msk ättika, 1 dl vatten, 4 msk socker

Instruktioner

  1. Börja med att pickla rödbetorna. Skala och skiva rödbetorna tunt med en osthyvel. Rör ihop ättika, vatten och socker och lägg ner rödbetorna. Skala och koka potatisen. Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnsfast form och strö över salt. Ställ in formen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Hacka löken fint, bryn i margarinet i ett stekjärn. Lägg i svampen och låt få färg. Krydda med salt och peppar. Servera fisken med de frästa kantarellerna, rödbetorna och potatisen.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!