Foto av Varmrökt lax med couscous från WW ViktVäktarna

Varmrökt lax med couscous

9
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En bra bjudrätt när man blir många. Det är lätt att öka på mängden om man blir fler. Missa inte senapsfröna som ger en läcker twist i dressingen.

Ingredienser

Lax varmrökt

300 g

Couscous, okokt

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Lök

½ st, gul

Olivolja

2 msk

Senapsfrön

1 msk, gula

Apelsin

1 st

Russin

1 msk, gula

Sparris

250 g, grön

Rädisor

30 g, 1 knippe

Spenat

50 g, 1 påse

Instruktioner

  1. Koka couscous med buljongtärning enligt anvisningen på förpackningen. Hacka löken fint. Värm i olja i en stekpanna. Lägg i lök coh senapsfrön. Låt löken få lite färg. pressa i saften från apelsinerna i pannan och ta från värmen. Blanda ner russin och spenat i couscousen och lägg upp på ett fat. skär sparrisen i mindre bitar, dela rädisorna och lägg på fatet. Ringla över dressingen och servera laxen tillsammans med salladen.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!